35 jaar Déhora

Al meer dan 35 jaar zijn wij dé specialist op het gebied van tijd. Naast het vergroten van onze kennis en werken aan interessante opdrachten, heeft Déhora een mooie geschiedenis. Zo is het bedrijf enorm gegroeid, is onze naam veranderd van Atos naar Déhora en zijn er mooie jubilea gevierd. Benieuwd naar onze tijdlijn? Lees dan snel verder!

De reis door de tijd van Déhora


Speciaal voor jullie hebben wij een tijdlijn gemaakt van de meest bijzondere momenten van Déhora in de afgelopen 35 jaar. Zo krijgen jullie iets mee van de start van dit bedrijf tot nu.

timeline-triangle

1987

De start van Atos/Déhora

Toen Ben Jansen werkzaam was aan de Universiteit van Amsterdam stelden bedrijven veel vragen op het gebied van werktijden, regelingen en ploegenarbeid. Geïnspireerd door deze vragen ontstond het idee om een adviesbureau op te richten. Op 1 september 1987 begon ons verhaal met de oprichting van het adviesbureau Atos, wat staat voor arbeid, tijd en organisatiesystemen. Het bedrijf begon met 4 personen, 3 consultants, waaronder Ben Jansen, en een secretaresse.

timeline-triangle

1992

5-jarig jubileum

De start van Atos werd gekenmerkt door een grote ambitie, maar het blijft altijd de vraag of een bedrijf levensvatbaar is en blijft. En Atos haalde de eerste 5 jaar met een mooie groei in medewerkers en klanten! Het 5-jarig jubileum werd groots gevierd met een weekeindje naar Limburg, in hotel Erenstijn.

timeline-triangle

1997

10-jarig jubileum

Het 10-jarig jubileum werd gevierd met een mooie reis naar Barcelona. Ook hebben Richard Dinkgreve, Josje Zwolsman en Ben Jansen een boek geschreven met de titel ‘Arbeidstijdmanagement in perspectief.’ Ook heeft Atos een symposium georganiseerd in het Hilton Hotel.

timeline-triangle

2002

15-jarig jubileum

Het 15-jarig jubileum werd gevierd in Amsterdam, in de Industriële Club op de Dam. De avond was niet zonder verrassingen: het was namelijk tijd voor de Time Tigers. De Time Tigers is een gelegenheidsband bestaande uit Déhorianen, zo was Ben Jansen de drummer. Twee maanden lang hebben zij geoefend en speelden als verrassing een paar nummers tijdens het feest. Het was een bijzondere avond met muzikaal talent!

timeline-triangle

2004/2005

Rebranding van Atos naar Déhora

De naam Atos was populair, want in Frankrijk is er een ICT-bedrijf genaamd Atos Origin. Het feit dat beide bedrijven dezelfde naam hebben, heeft geleid tot een juridische procedure. Na vele jaren strijd hebben wij gewonnen! Omdat het Franse Atos Origin had verloren, hebben zij de naamsverandering gefinanciërd. In 2004 begon het naamsveranderingsproces.

timeline-triangle

2005

Waar staat Déhora voor?

Bij Déhora werken we vanuit het thema tijd, wat vanaf het begin al een belangrijke rol heeft gespeeld binnen het bedrijf. De naam Déhora betekent dan ook vanuit het perspectief van de tijd.

timeline-triangle

18 september 2005

17th International Symposium

Op 18 september 2005 heeft Déhora the 17th International Symposium on Shiftwork and Working time georganiseerd, de eerste publieke uiting na de naamsverandering naar Déhora. Tijdens dit congres verzamelt de ‘crème-de-la-crème’ van het internationale werktijdenwereld zich, waarbij de laatste wetenschappelijke inzichten rondom flexibilisering van werktijden, langer werken, nachtarbeid en performance worden besproken. Wat bijzonder was aan het congres, is dat op zondag door Déhora een mini-symposium is georganiseerd inclusief partnerprogramma. Er werden allerlei activiteiten georganiseerd voor de gezinnen van aanwezigen van het congres om werk-privé balans te bevorderen.

timeline-triangle

2005

Ondernemen in België

Niet alleen Nederlandse bedrijven stelden vragen op het gebied van de expertise van Déhora, maar er kwamen steeds meer opdrachten vanuit internationale bedrijven binnen. Zo ook van bedrijven in België. De ambitie was om ook internationaal te werken, wat werd gerealiseerd door een tweede vestiging in Antwerpen.

timeline-triangle

2007

20-jarig jubileum

Voor het 20-jarig jubileum maakten wij een reis naar Istanbul. Het waren leuke dagen met een druk programma. Het leuke aan Istanbul is dat er twee verschillende culturen zijn. Het ene gedeelte is Europees en het andere gedeelte is Aziatisch. Uiteraard werden beide kanten bezocht tijdens deze reis. Het hoogtepunt was een zeer geslaagde avond in Club Reina met lekker eten, dansen en drinken.

timeline-triangle

2007

Ondernemen in Polen

De eerste buitenlandse vestiging smaakte naar meer. Maar waar? In Polen had Déhora veel goede relaties en er is marktonderzoek uitgevoerd in Polen om te kijken of Déhora daar levensvatbaar zou zijn. En deze combinatie heeft geleid tot de opening van de tweede buitenlandse vestiging van Déhora in Warschau!

timeline-triangle

2012

25-jarig jubileum

Het feest dat werd georganiseerd voor het 25-jarig jubileum stond in het teken van ‘voor en door Déhora.’ Vanwege bezuinigingen was er geen budget voor een mooie reis of een groot feest, dus werd het jubileum gevierd bij Ben thuis. Een aantal Déhorianen hadden gekookt voor iedereen, een ander verzorgde een salsales en weer een andere collega gaf schilderles. Zo hebben we er toch een leuk en geslaagd feest van gemaakt.

timeline-triangle

2016

Ondernemen in Tsjechië

Naast de Europese vestigingen in Amsterdam, Antwerpen en Warschau is Déhora sinds 2016 ook te vinden in Praag. Op de foto zijn internationale collega’s uit Nederland, Polen en Tsjechië te zien op een door Déhora georganiseerd congres in Tsjechië.

timeline-triangle

2017

30-jarig jubileum

Het 30-jarig jubileum werd gevierd in Noordwijk in Huis ter Duin. Het feest stond in het teken van de jaren 80 en iedereen was verkleed. Na het diner werd onze eigen Herman Brood (Ben) geïntroduceerd met het nummer Saterday Night en zijn vrouw was verkleed als Nina Hagen. Het was zeker een geslaagd feest in een mooie zaal met leuke muziek.

timeline-triangle

2022

Ondernemen in het Midden-Oosten

Met onze eigen vestigingen en partnerships is Déhora in een groot gedeelte van Europa vertegenwoordigd, maar hier stopt de ambitie niet! Zo kwam de eerste vestiging van Déhora buiten Europa. In de mooie stad Dubai. Het eerste idee was om te werken met partners, maar door het uitbreken van corona was dit niet het verwachte succes. Daarom wordt er nu gewerkt aan een zelfstandige entiteit in Dubai, met een locatie in de World Trade Center.

timeline-triangle

2023

Het verschil tussen vroeger en nu

Het grootste verschil tussen vroeger en nu is toch wel de grootte van Déhora. We zijn begonnen met vier mensen en nu zitten we bijna op 200 medewerkers! Daarnaast is de dienstverlening ook enorm uitgebreid in het thema tijd. Een andere verandering is de internationalisering van Déhora. In het begin waren we gefocust op de Nederlandse markt, maar we zijn nu ook internationaal te vinden.

Laten we kennis maken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact met ons op

Arent Janszoon Ernststraat 595K, 1082 LD Amsterdam