Blog

Maak kennis met Daniël Ester, onze 200ste medewerker

15 februari 2023
1 september 1987: Déhora wordt opgericht met een team van 4 mensen en een hoop ambitie.

1 september 2022: Déhora viert haar 35ste verjaardag én de 200ste medewerker wordt aangenomen.

Wat een ontwikkeling! Al 35 jaar helpt Déhora organisaties betere resultaten te behalen door zo effectief, efficiënt en betekenisvol mogelijk met tijd om te gaan, vanuit onze specialisatie op het gebied van workforce management en planning. Een nog even ambitieus en betrokken bedrijf als hoe we 35 jaar geleden begonnen zijn en inmiddels met 200 medewerkers, daar zijn we trots op!

Onze 200ste medewerker is Daniël Ester. Hij werkt sinds 1 september als consultant bij Déhora en wij spraken hem over zijn eigen ambities.

Hoi Daniël, zou je wat meer over jezelf kunnen vertellen?

“Ik ben geboren en getogen in Nijmegen en ik heb bestuurskunde gestudeerd in Leiden. Tijdens mijn studie heb ik zo veel mogelijk mijn vleugels uitgeslagen. Zo heb ik in Zuid Afrika en Hong Kong gestudeerd en heb stage gelopen op de Nederlandse Ambassade in Paramaribo. Ik wilde graag weer naar het verre Oosten, dus ik ben teruggegaan naar China en heb daar Engelse les gegeven. Ook heb ik in China mijn vrouw leren kennen en daar is mijn dochter geboren. Na 10 jaar hebben wij besloten terug te gaan naar Nederland. Toen we net weer terug waren in Nederland heb ik een tijdje bij de Albert Hein gewerkt op het plankantoor, waar ik eigenlijk niks deed met mijn studie, mijn prioriteiten lagen toen meer bij werk-privé balans. Nu hebben we thuis alles redelijk op de rails en was het een mooi moment om verder te kijken dan het plankantoor.”

“Op het gebied van tijd valt er nog een wereld te winnen wat mij betreft.”

Nu ben je Consultant bij Déhora, zou je wat meer over jouw functie kunnen vertellen?

“Vanuit mijn studie ben ik Bestuurskundige en ik heb een plannersachtergrond, een ideale combinatie voor mijn functie als consultant bij Déhora. Ik ben multidisciplinair opgeleid en dat gaat ook mijn insteek bij Déhora zijn, zo wil ik met een brede blik problemen benaderen. Verder houd ik me bezig met de nieuwe weg van Déhora; waarbij niet alleen naar de roosters wordt gekeken, maar naar het brede plaatje. Ik neem ook deel aan het masterprogramma TI-OD (Time Intelligent Organisation Design) en dat vind ik erg leuk om te doen. Ik ben leergierig en neem op het moment zo veel mogelijk op, maar over een tijdje wil ik me zeker gaan specialiseren.”

Op welk gebied zou je nog willen ontwikkelen binnen Déhora?

“Zoals ik net al zei zou ik het leuk vinden om me echt te kunnen specialiseren binnen Déhora. Daarmee bedoel ik dat wanneer een opdracht binnenkomt ze meteen denken; ‘hé, daar moeten we Daniël voor hebben’. Ik ben breed geïnteresseerd en ik moet mijn eigen niche nog zien te ontdekken. Specifiek weet ik nog niet precies wat ‘mijn’ onderwerp gaat zijn, maar misschien dat ik me op vitaliteit wil gaan richten. Vitaliteit is natuurlijk zeer belangrijk, want bedrijven kunnen en moeten vitaal zijn om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen, maar werknemers kunnen op persoonlijk niveau ook vitaal zijn, denk maar aan werk-privé balans of nachtwerken.”

Hoe bevalt het nu toe bij Déhora?

“Ik werk nog niet heel lang bij Déhora, maar het bevalt tot nu toe heel goed. Vooral de omgang met collega’s viel me meteen op. Er is veel ruimte voor collegialiteit en warmte, iedereen is zeer benaderbaar.”

“Voordat je het weet glipt de tijd letterlijk en figuurlijk door je vingers.”

Wist je dat… de Latijnse vertaling van de.hora ‘vanuit de tijd’ betekent? Bij Déhora staat het thema tijd centraal en leveren wij een bijdrage aan een tijdintelligente samenleving en wereld. Als Déhoriaan houd jij je ook veel bezig met tijd, wat is jouw link met het thema?

“Naar mijn mening is tijd in de maatschappij een ondergeschoven kindje. Tijd is schaars en tijd is waardevol, maar ik denk niet dat tijd dezelfde aandacht en focus krijgt die andere zaken wel krijgen. De nadruk ligt vooral op sociale status en materiele welvaart en mensen laten hun tijd vaak claimen door sociale media en smartphones. Mensen moeten hun tijd beter afbakenen en beschermen, het is zeker de moeite waard om daarop te focussen, want voordat je het weet glipt de tijd letterlijk en figuurlijk door je vingers. Op het gebied van tijd valt er nog een wereld te winnen wat mij betreft!”

Ben jij net als Daniël toe aan een nieuwe uitdaging? Wil je ook werken in een open en toegankelijk team waar je kan groeien in je rol? En wil jij ook deel uitmaken van ons groeiende team? Kijk dan snel naar onze openstaande vacatures!

Laten we kennis maken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact met ons op

Arent Janszoon Ernststraat 595K, 1082 LD Amsterdam