
In gesprek met Felicia Stoffelsen
24 februari 2025Van verpleegkundige naar planmanager, het pad van Felicia
Hoe ben je verder in de wereld van planning terechtgekomen?
“Toen mijn werkgever overstapte naar centrale roosterplanning, vroegen ze mij om daarbij te helpen. Binnen zes maanden was ik coördinerend planner voor een team van twaalf planners. Ik vroeg me toen af of er ooit een managementplanbureau zou komen, maar het antwoord was ‘nee’. Toch besloot ik mezelf verder te ontwikkelen en had ik inmiddels de opleidingen OPP en CP afgerond bij Déhora Consultancy. Dit gaf mij de mogelijkheid om de overstap te maken naar Déhora Consultancy als capaciteitsplanner.”
Wat was de belangrijkste reden om bij Déhora Consultancy te gaan werken?
“Hoewel ik begon in de zorg, wilde ik ook ervaring opdoen in andere sectoren. Bij Déhora Consultancy kreeg ik die kans en plande ik bijvoorbeeld voor de politie en Rijkswaterstaat. Daar merkte ik dat elke sector zijn eigen dynamiek en aanpak heeft. Het werken in verschillende sectoren heeft mijn vakkennis en vaardigheden enorm verbreed.”
Wanneer maakte je de stap naar planmanager?
“In 2018 rondde ik mijn OPI-opleiding af en solliciteerde ik op de functie van planmanager. Dat was een grote stap, omdat ik niet alleen meer met de operationele kant van planning bezig was, maar ook met leidinggeven, beleid en strategie.”
Wat houdt jouw functie als planmanager in?
“Mijn werk bestaat uit beleidsplannen schrijven, teams coachen en werkprocessen herstructureren. Ik help planners om efficiënter te werken. Daarbij geloof ik dat druk vaak een beleving is. Het gaat niet altijd om het verminderen van taken, maar om het beter verdelen van het werk en het beter organiseren van tijd. Wij noemen dat tijd intelligentie.”
Wat vind je het leukste aspect van je werk en wat geeft je de meeste voldoening?
“Het begeleiden van veranderingen binnen organisaties geeft me veel voldoening, zelfs wanneer die veranderingen langer duren dan aanvankelijk verwacht. Vaak wordt een stip op de horizon gezet met de verwachting dat die snel gehaald wordt, maar in de praktijk is dat niet realistisch. Ik probeer in de drie tot vier maanden die ik met een klant werk, waardevolle stappen te zetten. Mijn doel is dat ik altijd iets nalaat waar de organisatie mee verder kan. Het gaat niet altijd om het behalen van 100% van wat er verwacht wordt, maar juist om de veranderingen die je teweegbrengt. Als ik 60% van de doelstellingen behaal en dat een wezenlijk effect heeft, dan is dat ook heel waardevol.”
”Ik geloof dat druk vaak een beleving is. Het gaat niet altijd om het verminderen van taken, maar om het beter verdelen van het werk en het beter organiseren van tijd. Wij noemen dat tijd intelligentie.”
Hoe zorg je voor een goede balans tussen werk en privé?
“Dat heb ik echt moeten leren. Mijn neiging om altijd 120% in mijn werk te stoppen, komt deels uit mijn zorgachtergrond, waarin het helpen van mensen centraal staat. Maar ik heb ontdekt dat een goede balans tussen werk en privé essentieel is om energie en focus te behouden. Daarom werk ik nu 28 uur per week en plan ik bewust vrije momenten in.”
Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?
“Ik blijf mezelf continu uitdagen. Een tijdje terug heb ik een cursus projectmanagement gevolgd en ik ben actief in de OR, omdat ik beter wil begrijpen hoe besluitvormingsprocessen werken. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar nieuwe kansen om mezelf verder te blijven uitdagen.”
Wat maakt dat je al zo lang bij Déhora Consultancy werkt?
“De afwisseling en de kansen om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik heb hier de ruimte om mijn werkveld te verbreden en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Bovendien biedt Déhora Consultancy initiatieven zoals Plan Events, waar ik veel energie uit haal. Dat maakt mijn werk extra leuk en afwisselend.”
Tot slot, wat zijn je plannen voor de toekomst?
“Ik wil me verder verdiepen in projectmanagement en blijf graag bijdragen aan de ontwikkeling van teams en organisaties. Zo blijf ik groeien en kan ik anderen helpen hetzelfde te doen.”
Laten we kennis maken
