Zakenvrouw aan het werk op haar ipad op het terras
Blog

In gesprek met regiomanager Ebru Aslanbay

8 maart 2024

“Jezelf authentiek profileren is de sleutel tot persoonlijke en professionele groei.”

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag spreken we Ebru Aslanbay, een van de vele vrouwelijke professionals bij Déhora. Ebru deelt haar ervaringen over het vormgeven van haar carrière en haar rol als regiomanager.

Waarom wilde je graag bij Déhora werken?

Ik was op zoek naar een leidinggevende rol binnen een organisatie met een familiaire sfeer en directe communicatielijnen. Ik werd benaderd door een headhunter die mijn wensen en ambities goed begreep en mij heeft gewezen op de functie van regiomanager bij Déhora.

De rol van menselijk contact en verbinding, zowel met onze klanten als met mijn collega’s sloot perfect aan bij mijn verwachtingen. Déhora bood mij niet alleen een baan, maar ook een plek waar mijn passie voor persoonlijke interactie en samenwerking volledig tot uiting kan komen. Het aspect van tijdintelligentie en organisatie binnen bedrijven is een uniek en essentieel element en maakt werken bij Déhora extra waardevol en boeiend.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Elke dag is eigenlijk anders, het is een hele dynamische functie met veel diversiteit. Als leidinggevende van een team met plan professionals, verspreid over verschillende opdrachtgevers, vormt mijn rol een continu spel van coördinatie en matchmaking. Mijn agenda is goed gevuld met boeiende activiteiten die me in contact brengen met een breed scala aan mensen.

Ik vind het belangrijk om goed contact te hebben met mijn team en opdrachtgevers. Daarom ga ik regelmatig langs bij zowel mijn medewerkers als klanten om te checken hoe het gaat en of ik ze ergens mee kan helpen. Het is voor mij prioriteit om een goede band op te bouwen en te onderhouden met iedereen waar ik mee samenwerk. Het persoonlijke contact en de betrokkenheid in mijn werk zijn voor mij belangrijk voor een succesvolle samenwerking en langdurige relaties.

Welke lessen heb je geleerd en welke uitdagingen ben je tegengekomen in je carrière?

Heel cliché misschien, maar in mijn loopbaan heb ik waardevolle lessen geleerd en uitdagende momenten ervaren die mijn groei hebben gevormd. Eén van de belangrijkste inzichten is dat groei en ontwikkeling nooit stilstaan. Steeds opnieuw je comfortzone verlaten is essentieel voor voortdurende verbetering. Hoewel comfort en stabiliteit verleidelijk kunnen zijn, voel ik dat mijn ware kracht ligt in het aangaan van nieuwe uitdagingen en avonturen.

Mijn ouders zijn niet in Nederland geboren. Opgroeien in een omgeving waar ik vaak het gevoel had dat ik een stapje extra moest zetten, heeft mij gevormd. Het gevoel van continu willen bewijzen, tegen de verwachtingen in, heeft mij juist veerkracht gegeven. Het heeft mij geleerd aan te passen en te bloeien in diverse situaties. Mijn afkomst zal altijd een bron van trots en kracht zijn die mij motiveert om mijn ambities na te jagen.

Wat is volgens jou de sleutel tot succes in het in het vinden van een balans tussen je carrière en het gezinsleven?

Tijd en aandacht besteden aan een goede werk-privé balans in combinatie met goede communicatie. Mijn man en ik ondersteunen elkaar hierin. We doen het samen, zijn samen thuis en houden samen het gezin draaiende. Communicatie speelt daarbij een hele belangrijke rol. Daarnaast is het ook belangrijk dat je op het werk goed je grenzen kunt aangeven en zowel je werkagenda als je privéagenda goed kunt beheren.

Af en toe merk ik dat mijn werkgrenzen niet altijd even scherp zijn en dat ik gemakkelijk wat langer doorga, of tijdens mijn vakantie mijn zakelijke e-mail in de gaten houd. Maar ik vind ook dat het tweezijdig moet werken: als ik flexibiliteit toon, verwacht ik dat mijn werkgever dat ook doet. Als ik bijvoorbeeld tijdens de schoolvakantie geen oppas kan regelen, zou ik graag de mogelijkheid hebben om thuis te kunnen werken. Vertrouwen vanuit de werkgever naar haar medewerkers is hierin van groot belang.

Wat voor een advies heb jij voor vrouwen die aan het begin van hun carrière staan?

Het eerste wat bij mij opkomt is: om onze innerlijke kracht en vrouwelijkheid te omarmen bij het betreden van nieuwe werkterreinen. Het gaat hierbij niet om de oppervlakkige kenmerken, maar om de kwaliteiten en eigenschappen die vrouwen typeren: zachtaardigheid, empathie en goed kunnen luisteren. Deze eigenschappen zijn waardevol en moeten volledig worden benut.

Daarnaast is het belangrijk om niet geïntimideerd te raken door een omgeving waar competitie en dominantie heersen, zoals ik persoonlijk wel eens heb ervaren in bedrijven waar mannelijke collega’s elkaar vaak konden uitdagen. Ik heb gemerkt dat het verleidelijk kan zijn om jezelf aan te passen uit onzekerheid voor ondergeschiktheid, maar het krachtigste besluit is om hierboven te staan, trouw te blijven aan jezelf en je eigen pad te bewandelen.

Mijn directe en temperamentvolle aard zijn eigenschappen die mijn unieke identiteit vormen. Wees trots op je eigen unieke karaktereigenschappen en laat je niet weerhouden door externe druk of normen. Jezelf authentiek profileren is de sleutel tot persoonlijke en professionele groei.

Laten we kennis maken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact met ons op

Arent Janszoon Ernststraat 595K, 1082 LD Amsterdam