Blog

Maak kennis met onze Trainer Janno van Loo

14 november 2023
“Het leukste vind ik om met mensen te werken en bij te dragen aan hun ontwikkeling, in welke vorm dan ook.’’ Janno van Loo is sinds april terug bij Déhora als trainer in onze Academy. Janno heeft eerder al bijna 6 jaar gewerkt bij Déhora, maar hij heeft tussendoor 1,5 jaar gewoond en gewerkt op Bonaire.

Janno is terug bij Déhora omdat hij het vakgebied erg interessant vindt en zijn functie veel uitdaging biedt. “Déhora is een bedrijf dat oog heeft voor haar medewerkers en ik krijg hier de kans om te doen wat ik leuk vind. Daarnaast heb ik de vrijheid om eigen ideeën uit te werken.”

Wat is jouw rol binnen Déhora Academy?

“Déhora Academy is een erkend opleidingsinstituut voor professionals die zich willen ontwikkelen op het vakgebied van workforce management. Mijn taak binnen de Academy is het ontwikkelen en verzorgen van de opleidingen. Ik ben trainer, coach en ook consultant, maar de focus ligt voornamelijk op mijn werkzaamheden als trainer en coach.”

“Veel planners die ik spreek zijn doorgestroomd vanuit de operatie en hebben daarom behoefte aan kennis over het vakgebied. Plannen is echt een vak. Je hebt invloed op de vrije tijd en het salaris van mensen, daarom vinden wij bij Déhora planning heel belangrijk. Om planners te helpen om hun werk beter te doen en om ze meer zelfvertrouwen te geven in hun vak, verzorgen wij verschillende opleidingen, trainingen en workshops.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

“Hoe mijn dag eruitziet hangt ervan af of ik een opleiding moet geven. Deze week geef ik bijvoorbeeld drie dagen les. Maandag geef ik een workshop over de Arbeidstijdenwet bij een organisatie in de evenementen branche. Dinsdag geef ik de opleiding Optimalisering Personele Inzet in Amsterdam. Dit is een HBO leergang, en ook meteen de hoogste opleiding die wij verzorgen. Eén dag later zit ik bij een bedrijf in de zorgsector in Sittard en geef ik daar de vakopleiding Personeelsplanning. Wanneer ik geen les geef, kijk ik huiswerk opdrachten na, bel ik kanten terug, ontwikkel en verbeter ik opleidingen, en stel ik offertes op.”

Waar haal jij het meeste plezier uit binnen jouw functie?

“Het leukste vind ik om met mensen te werken en bij te dragen aan hun ontwikkeling, in welke vorm dan ook. Of het nu gepaard gaat met een goed gesprek, door het nakijken van een opdracht, of door het geven van lessen. Een hoogtepunt voor mij is om te zien dat een groep actief aan de slag gaat met de theorie die ik ze meegeef tijdens de lessen. Daarnaast krijg ik energie van de waardering die wordt uitgesproken door klanten en deelnemers.”

“Een ander hoogtepunt is een nieuwe workshop die de Academy aan het ontwikkelen is. De workshop gaat over team ontwikkeling en focust zich voornamelijk op het samenwerken binnen een team.”

Zijn er uitdagingen waar je tegenaan loopt binnen jouw rol?

“Wat ik zelfs soms wat lastiger vind is dat de mensen die ik lesgeef en opleid te maken hebben met extreme personeelstekorten. Ook merk ik dat personeel steeds mondiger wordt. Het wordt voor de planners steeds lastiger om aan de eisen van het personeel te voldoen, en zo goed mogelijk om te gaan met het personeelstekort. Mijn werk wordt er niet minder leuk door, maar in sommige gevallen vind ik het pittig om te zien wat planners in de praktijk te verduren krijgen.”

Waarom werk je bij Déhora?

“Voor het geld! Nee, nee, nee. Ik vind mijn werk oprecht leuk, iets wat voor mij heel belangrijk is. Ik ben er dan ook van overtuigd dat je leuk moet vinden wat je doet, en dat de rest bijzaak is. Los daarvan is Déhora voor mij een hele fijne werkgever. Het is een commercieel bedrijf, met oog voor de medewerkers. Bij Déhora krijg je de ruimte om met nieuwe ideeën te komen en deze verder te ontwikkelen, de mogelijkheden zijn oneindig.”

Werken als trainer bij de Academy

Heb jij de ambitie om het beste uit ieders tijd te halen en wil je onze klanten helpen met hun eigen tijdambities? En krijg je er energie van om anderen verder te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling? Bekijk hier onze huidige vacatures.

Laten we kennis maken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact met ons op

Arent Janszoon Ernststraat 595K, 1082 LD Amsterdam