Blog

In gesprek met Mick Lemmers: Van trainee tot Junior Consultant

9 januari 2024
“Déhora biedt ruimte om je eigen keuzes te maken. Je krijgt uiteraard wel handvaten en tips om een project of vraagstuk zo goed mogelijk aan te vliegen, maar je wordt verder vrij gelaten om jezelf daarin te ontwikkelen.”

Mick Lemmers is bij Déhora gestart als trainee en is inmiddels doorgegroeid naar Junior Consultant. Hij vertelt ons over zijn ervaringen als trainee en zijn leertraject.

Hoe ben je in contact gekomen met Déhora?

“Twee jaar geleden zocht ik naar een stage voor mijn Master Sociologie. Terwijl ik op Indeed aan het scrollen was, trok Déhora mijn aandacht. Helaas was er op dat moment geen ruimte voor een extra onderzoek student.

De naam Déhora bleef echter wel door mijn hoofd spoken. Na het afronden van mijn studie besloot ik al snel te solliciteren voor de positie van Junior Consultant. Ondanks mijn gebrek aan relevante werkervaring dacht ik: wie niet waagt, wie niet wint. Tijdens de gesprekken kwam naar voren dat ik nog wat ervaring nodig had voor de functie van Junior Consultant, maar dat ik die kon opdoen als trainee.”

Wat zijn jouw werkzaamheden als trainee?

“Als trainee en Junior Consultant houd je je bezig met het zorgvuldig analyseren en beantwoorden van de vraag van de klant, in samenwerking met een Senior Consultant. Ik heb een actieve rol in verschillende uiteenlopende projecten zoals het in kaart brengen van processen, uitvoeren van tijdstudies, data-analyses over werkaanbod en voorspellende rekenmodellen.

Aan de hand van gesprekken met de klant wordt het probleem geformuleerd en gefinetuned. Vervolgens wordt er data verzameld door middel van interviews, analyses en slimme rekenmodellen, om zo tot de beste oplossing te komen.”

Wat vind je van de begeleiding binnen Déhora?

“Ik was mij er van bewust dat ik nog niet veel kennis had van Workforce Management en het optimaliseren van processen. Gelukkig bood Déhora uitgebreide begeleiding om mij hierin geleidelijk te introduceren.

In het begin moest ik mij voornamelijk veel inlezen, maar gelukkig kreeg ik al snel de kans om mee te lopen met de Senior Consultants. Zij nemen je graag mee in hoe zij hun projecten aanpakken en bieden praktijkgerichte begeleiding. Daar leer je uiteindelijk het meeste en het snelste van. Daarnaast is er de ruimte om je eigen keuzes te maken. Vaak krijg je uiteraard wel een voorzetje met wat handvaten over hoe je een project of vraagstuk het beste aan kunt vliegen, maar je wordt vrij gelaten om jezelf daarin te ontwikkelen en er je eigen draai aan te geven.”

Dat klinkt als een behoorlijke verantwoordelijkheid, voel je dat ook zo?

“Ik ben inderdaad vrij snel in een rol gekomen waarin je best veel verantwoordelijkheid krijgt binnen een project. We hadden bijvoorbeeld een groot onderzoek binnen de schoonmaak branche. Met een projectgroep deelden wij de resultaten van onze deelrapportages en daar was de desbetreffende groep het op sommige vlakken niet mee eens. Mijn collega en ik hebben ons onderzoek verduidelijkt aan de hand van een meer uitgebreide presentatie.

De opdrachtgever was onder de indruk dat wij op een duidelijke manier uiteen konden zetten wat wij gedaan hadden en waarom hun kritiek niet geheel gegrond was. Het is leuk om op deze manier verantwoordelijkheid voor je onderzoek te dragen en zo’n complimentje te krijgen. Daar ben ik trots op!”

Wat vind je van de overgang van trainee naar Junior Consultant?

“In februari ben ik officieel Junior Consultant, maar ik heb gemerkt dat de titel die je hebt niet altijd indicatief is voor het werk dat je doet. Enerzijds word je als trainee bij Déhora opgeleid en meegenomen, maar je krijgt ook veel ruimte om zelf de leiding te pakken en meer te doen dan wat er van je verwacht wordt.

De eerste 5 maanden van mijn traineeship was ik redelijk afwachtend, maar de afgelopen maanden voelde ik mij steeds zelfverzekerder worden en had ik ook vaak zelf de touwtjes in handen. De overgang gaat dus heel natuurlijk. Je gaat steeds meer zelfstandig te werk en je neemt meer verantwoordelijkheid. Na mijn 10 maanden als trainee voel ik dat voldoende kennis heb opgedaan en dat ik klaar ben voor de stap naar Junior Consultant. Ik ben blij dat Déhora mij die kans geeft.”

Wat zou jij aan iemand meegeven die als trainee binnenkomt bij Déhora?

“Déhora behandelt een complex onderwerp met ietwat lastige termen en regels, voel je hier door alsjeblieft niet geïntimideerd. Je wordt bij Déhora goed begeleid en gaandeweg, met de hulp van de Senior Consultants, krijg je er steeds meer grip op.

Verder is er gelukkig niemand die van je verwacht dat alles in één keer goed gaat. Fouten maken is menselijk, en je hoeft niet bang te zijn om toe te geven dat je iets niet snapt. Je mag en kan gewoon blijven vragen hoe dingen in elkaar steken en hoe je bepaalde dingen aanpakt. Daar leer je juist van!”

Werken als Junior Consultant WFM?

Vind jij het leuk om een actieve rol te spelen in het optimaliseren van resultaten voor organisaties? Ben jij analytisch en vind je puzzelen leuk? Heb je logisch inzicht en kom je makkelijk uit de voeten met Excel? Zo ja, dan is Déhora dé plek voor jou! Bekijk hier onze huidige vacature.

 

 

 

 

Laten we kennis maken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact met ons op

Arent Janszoon Ernststraat 595K, 1082 LD Amsterdam